Sveriges spelkultur

Kultur behöver inte alltid beröra musik, böcker och liknande, utan även andra saker. Kultur kan även förknippas med hur en viss sak eller ett visst ämnesområde behandlas i ett speciellt land eller liknande. Till exempel har alla länder olika kulturer kring jul och de traditioner som hör till det. Ett annat område som det länge varit många delade meningar kring är spel av olika slag.Idag har var och varannan person någon gång provat på digitala spel av något slag, där datorspel och konsolspel är de typer som dominerar.

Trots att spelindustrin blivit allt mer accepterad, så finns det några spel som är mer accepterade än andra. Ett sådant är Lotto, som är det spel som de allra flesta känner till. Varje onsdag och lördag sker det stora dragningar där tusentals svenskar är med och prövar sin lycka i hopp om att ta hem den stora jackpotten. Spelet drivs utav företaget Svenska Spel, som utöver Lotto även har andra turbaserade spel, samt betting på sport av olika slag.

I spelet Lotto gäller det att försöka gissa rätt lottorad inför den kommande dragningen. Raden ska vara på sju siffror mellan 1 och 35, där du vinner om du lyckas pricka in fyra eller fler rätta siffror. Siffrorna behöver inte vara i någon specifik ordning, utan det handlar enbart om att välja rätt nummer. Utöver att man drar den sjusiffriga raden vid dragningen, då plockas även fyra tilläggsnummer fram. Om du inte lyckas hela vägen utan så sex rätt, kan du nämligen ha turen att din sjunde siffra blir uttagen som tilläggsnummer, vilket ger dig 6+1 rätt, vilket är någon bättre än endast 6 rätt. Hur mycket det är man vinner varierar lite från vecka till vecka, men den som får sju rätt brukar oftast gå hem med minst en miljon kronor.

Om du vill ha chansen på ännu större summor så kan du kombinera Lotto med spelet Joker, som även det distribueras utav Svenska Spel. Här ska du välja ut en sjusiffrig sifferkombination som du tror på och hoppas på att just dina gissningar blir rätt. Jämt emot Lotto är dock sifferordningen här viktig, för om du lyckas få sju rätt på Lotto och samtidigt minst 2 rätt på Joker så har du plockat hem den stora Drömvinsten, som alltid är på minst 75 miljoner kronor.